Fire and Ice,by Robert Frost

Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I’ve tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.

luni, 22 noiembrie 2010

Shaorma

Ptr. ca atunci cand suntem la munca si vine ora pranzului suntem tentati sa cumparam o shaorma,dar cum fastfood-ul  nu e cea mai buna alegere, va  voi arata o reteta de shaorma facuta in casa,reteta dupa Teodora(http://gospodini.blogspot.com/)  fff. delicioasa.
Pentru lipii avem nevoie de:
- 500 g faina
- 200 ml apa calduta
- un plic de drojdie uscata
- o lingurita sare
- o lingurita zahar.

Amestecam in putina apa calduta drojdia,sarea si zharul,apoi inglobam faina pana obtinem un aluat elastic. Se lasa aluatul sa creasca timp de 30 de min. Dupa ca aluatul s-a odihnit timp de 30 de min,taiem din aluat cate o bucatica pe care o intindem cat de subtire putem,la dimensiunea unei  tigai de teflon in care se va coace lipia.Lipia se va coace f.repede pe ambele parti in tigaie fara ulei sau faina.
Ptr. a umple  shaorma avem nevoie:
- piept de pui -unul sau doi in functie de cate persoana vin la masa
- varza alba proaspata
- cartofi
- castraveciori murati
- maioneza
- ketchup

Pieptul de pui se condimenteaza cu boia dulce,sare si  piper si se face la gratar,apoi se taie bucatele.Cartofii se prajesc pai,varza se toaca si se amesteca cu sare si suc de lamaie,iar castravetii se taie felii subtiri. In fiecare lipie  se pune piept de pui ,cartofi,varza,castraveti, ketchup si maioneza(eu am amestecat-o cu putin usturoi si smantana) si se ruleaza. Cam asa arata cea facuta de mine.





Pofta buna!

Un comentariu: