Este o reteta ardeleneasca deosebit de gustoasa.
Ingrediente:
afumatura(ciolan de porc afumat sau scarita afumata)
3 morcovi
2 cepe mari
5 cartofi
untura 4 linguri
o capatana de usturoi
cimbru
sare si piper
300g smantana
un galbenus de ou
Mode de preparare:
Morcovul si ceapa se curata,se spala si se toaca marunt si se pun pe foc.Peste legume se adauga untura si se lasa la foc mic pana cand se rumenesc(amestecand des).Cartofii se curata,se spala si se toaca cuburi ptr ciorba,se adauga peste morcovii si ceapa rumenita si se tin si ei tot la foc mic pana se calesc bine.Cand acestia s-au calit adugam apa si afumatura si o crenguta de cimbru.Ciorba se lasa pe foc pana cand se fierbe afumatura(cam 30 de min).Spre final se adauga usturoiul pisat si smantana amestecata cu galbenusul de ou.Se potriveste de sare si cimbru si ciorba este gata.
Asa arata cand am oprit focul.
Este o reteta ffff gustoasa, ce-i drept cu muulte calorii, dar merita incercata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu