Fire and Ice,by Robert Frost
Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I’ve tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.
luni, 29 noiembrie 2010
Gulas de porc cu cartofi
Ingredinete:
-700g carne de porc
-50ml ulei sau 2 linguri de untura(eu nu am avut)
-800g cartofi
-5 cepe
- un morcov mai mare
-350g de bulion
-2 linguri de boia dulce si jumatate lg bioa iute
-cimbru
-sare si piper
-o lingurita chimen macinat
-2 foi dafin
-patrunjel
Mod de preparare:
Carnea se taie cubulete si se pune la prajit intr-o cratita cu uleiul sau untura.Cand carnea este rumena se scoate si se tine la cald.In uleiul ramas se pune ceapa( tocata marunt) la calit,iar dupa doua minute se adauga si morcovul.Cand ceapa esta calita se da focul incet,se adauga boiaua,se amesteca bine cam un minut apoi se adauga bulionul si 3 cani de apa.Cand incepe sa fiarba se adauga cimbrul, cimenul,foile de dafin si se lasa la foc mic cam 50 de min,amestecand din cand in cand.In acest timp se curata cartofii,se taie cubulete si dupa cele 50 de min se adauga si acestia care trebuie sa fiarba cam 15-20 min (pana se fac moi).Inainte de a se lua de pe foc se adauga carnea,se lasa 2 minute sa se imprieteneasca cu restul preparatului si se adauga patrunjel verde.
Se serveste cald cu smantana.Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
e ok dar fara bulion nu se poate prepara?
RăspundețiȘtergereSe poate prepara si fara bulion.Reteta ungureasca este fara bulion.
Ștergeredar cand se adauga si carnea?ca ai uitat sa mai specifici!sau e vreo alta smecherie?:-))
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru raspuns Ionela :-)
RăspundețiȘtergereCarnea se adauga la final,insa o mai lasi 2 minute sa se imprieteneasca cu gulasul,apoi patrunjelul.Ma bucur ca ai facut remarca aceasta.(promit sa rescriu)
RăspundețiȘtergere