Ingrediente:
-1 kg de cartofi
-2 cepe
-1 cutie rosii in bulion
-3 carnati (cabanos sau oltenesti)
-4 catei de usturoi
-un ardei rosu
-sare si piper
- boia iute sau chilli praf
Mod de preparare
Se curata cartofii, se taie rondele nu fff. groase si se fierb(nu ffff. mult) in apa cu sare. Se toca carnatii bucatele nu fff groase si se prajesc in putin ulei.Cand carnatii sunt rumeni se scot pe o farfurie,iar in uleiul ramas se caleste ceapa,apoi se adauga ardeiul si usturoiul toacat marunt. Dupa 2 minute se adauga rosiile tocate marunt, se lasa putin, apoi se adauga carnatii si boiaua iute sau chilli.Se mai amesta putin si gata sosul.
Se unge un vas yena cu putin unt,se aseaza jumatate din cantitatea de cartofi, apoi sosul si restul de cartofi. Deasupra se bat 2 oua si se rade cascaval.
Apoi se baga la cuptor timp de 20 de min.
Cam asta e. Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu