Ingrediente:
-250 g de iaurt(o cana)
-375 g untura sau margarina topita(o cana si jumatate)
-250 g zahar
-esenta de vanilie sau rom
-3 oua
-4 lingurite de amoniac stins in otet
-sare
-faina
Mod de preparare:
Untura se topeste si se freaca bine cu zaharul.Peste untura se adauga ouale batute,iaurtul,bicarbonatul stins in otet,sarea si esenta.Se adauga treptat faina pana se face un aluat mai tare care se lasa la rece 3-4 ore.
Scoatem aluatul de la rece si-l trecem prin dispozitivul pentru biscuiti de la masina de tocat si-l asezam in tava.
Biscuiti formati se baga in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 25-30 minute.Timpul de coacere variaza in functie de cuptor dar ne putem da seama dupa culoare cand sunt gata.
Asa arata cand sunt gata.
Pofta buna!
si mie imi plac biscutii acestia!
RăspundețiȘtergeresunt super buni . incercatii cu incredere .
RăspundețiȘtergereO sa incerc si eu aceasta reteta si voi reveni cu o parere :)
RăspundețiȘtergerechiar akum ma apuc sa fac am mai mancat si sunt super buni dar de facut nam mai fc sper sami iasa
RăspundețiȘtergereReteta bunicii mele:
RăspundețiȘtergere- 7 oua
- 1 cana iaurt
- 1 cana ulei
- 2 cani zahar
- 5 lingurite de amoniac (stins otet)
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- faina
- coaja ras de la o lamaie