Acest tort l-am facut pentru comoara mea draga Flavius cu ocazia implinirii varstei de 13 ani.La multi ani puiul mamii!!!!!!
Blatul
Ingrediente:
-10 oua
-10 linguri zahar
-10 linguri faina
-1 lingura si jumatate de ulei
Mode de preparare:
Albusurile se bat bine(ca pentru bezea) cu 8 linguri de zahar,restul de zahar cu galbenusurile pana cand se deschid la culoare.Se amesteca albusurile cu galbenusurile fff incet incat sa ramana aluatul pufos,apoi se inglobeaza uleiul si faina.Aluatul se toarna in forma tapetata cu hartie ptr. copt.Pont: este copt atunci cand apasam blatul cu degetul si acesta revine la loc.
Blatul se taie in trei straturi,se insiropeaza(siropul se face din zahar,apa si putina esenta de rom si se tine pe foc pana scade putin),se umple: un strat de nutella, un strat de frisca si cateva bucatele de ananas.
Deasupra am pus glazura de cacao si am ornat cu frisca(l-am ornat in graba ce-i drept dar va asigur ca a fost delicios)
Delicios:
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere