Fire and Ice,by Robert Frost

Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I’ve tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.

miercuri, 26 ianuarie 2011

Sarmalute in foi de vita

Desi sarbatorile abia au trecut si toata lumea parca era satula de mancaruri grele gen carnati,sarmale eu m-am "incapatanat" sa fac totusi sarmale in oala de lut proaspat achizitionata.Si m-am apucat de treaba......
Ingrediente:
- 2 kg carne de porc tocata (poate fi orice fel de carne-dupa preferinte)
- 5 cepe potrivite
- orez 150 de grame
- 5 linguri bulion
- 3 oua
- 1 pliculet condimente ptr sarmale
- sare
- foi dafin
- frunze de vita
- 200 grame carne de porc grasa si afumatura de porc(kaizer)
Cum am procedat?
Am amestecat carnea cu ceapa tocata marunt,orezul spalat si scurs de apa,bulionul si ouale,apoi am condimentat cu amestecul de condimente ptr sarmale si am potrivit de sare.

Foile de vita,pe care le-am avut in puse in borcan cu sare,le-am spalat(dumneavoastra le puteti opari ptr ca asa vor fi moi).
Am luat o frunza de vita i-am taiat partea fibroasa si am pus in centrul ei o bucatica de carne tocata si tot asa pana am terminat compozitia.Eu am facut acest lucru de vreo 110 ori,atatea sarmale mi-au iesit :D
Pe fundul oalei am pus cateva foi de vita si cateva bucatele de grasime.

 Au urmat sarmalutele un rand,apoi cateva bucatele de kaizer si tot asa ......
pana am terminat de asezat toate sarmalele.La final am amestecat 3 linguri de bulion cu 3 linguri de apa si le-am pus peste sarmale,am adaugat apa atat cat sa acopere sarmalele ptr a putea firbe si deasupra am asezat cateva foi de vita.
Am dat la cuptor la foc potrivit 5 ore,dar din cand in cand am mai adaugat apa calda ata cat a fost necesar sa nu ramana sarmalele uscate.Au iesit ffff bune si le-am servit cu smantana.

Barcute cu rahat


Acesta este un desert fff gustos i usor de facut.Cum procedam?
Avem nevoie de:
- aluat foietat 1 kg
-600 g de rahat
-1 punga de zahar pudra cu aroma de vanilie
Foaia de aluat se intinde putin si se taie in dreptunghiuri. In mijlocul fiecarui dreptunghi se pun cate 2, 3 bucatele de rahat. Se pun parte peste parte 2 colturi opuse ale fiecarui dreptunghi.Se aseaza in tava  tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul incins.

Acum scoase din cuptor:
Se pudreaza calde cu zahar pudra vanilat.
POFTA MARE!

Guacamole pasta


Ingrediente:
-3 avocado bine coapte
-1 rosie
-1 lingurita de ulei de masline
-1/2 ceapa
-2 catei de usturoi
-1-2 lg zeama de lamaie
-1 ardei iute  (optional)
-sare, piper


Preparare:
Avocado se taie (pe lung si se rasuceste ptr a se desprinde de sambure) si se scobeste continutul cu o lingura.Deasupra se stropeste cu zeama de lamaie ptr nu a oxida.Ceapa o tocam marunt,usturoiul il pisam,rosia o tocam cubulete mici si toate acestea le amestecam cu miezul de avocado.Ptr a obtine o pasta folosim blender-ul,apoi condimentam cu sare, piper si ardeiul iute.In pasta obtinute punem un sambure de avocado ptr. a-si pastra aroma si calitatile nutritive.Se poate servi cu chipsuri sau felii de pesmet.

joi, 20 ianuarie 2011

Tiramisu


Tiramisu este una din prajiturile mele preferate si nu puteam sa o "ratez" de sarbatori. :D
Ingrediente:
-500 gr. de branza mascarpone, 
-5 oua, 
-5 linguri de zahar(de preferinta pudra),
-500 g frisca 
-o cutie de piscoturi de sampanie(450 g), 
-700 ml de cafea tare, 
- cacao pudra
-25 ml coniac sau vin Lacrima lui Ovidiu
 Mod de preparare:
Mai intai pregatim cafeua,o cafea mai tare 700 ml in care punem coniacul si o lasam la racit. Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat cu cele 5 linguri de zahar pana se deschid la culoare.
( albusurile le puteti bate cu putina sare si o lingura de zahar ca ptr bezea si le puteti folosi in loc de frisca).Peste galbenusuri adaugam branza si o amestecam bine.
 Peste crema incorporam frisca batuta bine sau albusurile amestecand usor de jos in sus astfel incat sa ramana crema fff pufoasa.


Piscoturile le insiropam in cafea si le asezam in tava in felul urmator:
un strat de piscoturi, 
un strat de crema..... si tot asa
Ultimul strat trebuie sa fie de crema pe care o ornam cu cacao.Asta-i tot!


Pofta mare!







Salata Boeuf


Ingrediente:
-1 kg de cartofi
- 1 piept de pui (orice fel de carne va place)
- 300 g morcovi
- 200 g pastarnac
- 400 g castraveti murati
- 100 g mazare fiarta
- 1 lingura de mustar
- sare
- piper
Mode de preparare:
Se fierbe pietul de pui in apa cu sare.Cand carnea s-a fierto punem la racit ptr a o putea toca marunt.Cartofii se spala bine cu buretele si se fierb in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert se decojesc si se toaca marunt.Celelalte legume se fierb la fel in apa cu sare dupa care se toaca marunt cubulete.
Urmeaza maioneza........
eu am facut-o din 5 galbenusuri si vreo 750 ml ulei,sare,lamaie.

Apoi  amestecam  toate ingredientele si le asezam pe platou sau in bol dupa preferinte......
...si ornam.Eu am facut o floare "zambitoare"
Asta-i tot.......... si pe cuvant ca-i buna!